Voorstellen

VOORSTELLEN

Samen met Jamie


Hoi, mijn naam is Esther, geboren in september 1986 en woonachtig in het Friese dorpje Niawier, vlakbij de Waddenzee. Ik woon hier samen met mijn man Christiaan en onze vier honden: Alice (Australian Shepherd), Yuna en Raven (Shelties) en Izzi (Chihuahua). Honden en hondensport zijn mijn grote passie; inmiddels a way of life.

Met alle honden doe ik fanatiek aan Dogdancing; een hondensport die ik sinds 2007 beoefen. In deze uit de hand gelopen hobby kan ik al mijn creativiteit kwijt, en naast het trainen van mijn eigen honden geef ik workshops aan andere hondeneigenaren, loop en jureer ik wedstrijden in binnen- en buitenland en heb ik ook meerdere (Internationale) wedstrijden georganiseerd, waaronder het Europees Kampioenschap in 2013 (Burgum) en het Wereld Kampioenschap in 2018 (Ruinerwold). Ook ben ik van 2005 t/m 2010 bestuurslid geweest van de Nederlandse Dog Dance Bond (NDDB).

In 2012 ging het kriebelen om een nestje te fokken. Zo gezegd, zo gedaan, en na allerlei voorbereidingen heb ik onder de kennelnaam Sheltales sinds 2013 een viertal nestjes gefokt, twee Aussie nestjes en twee Sheltie nestjes. Ik vind het ontzettend leuk om twee honden te hebben die ik zelf gefokt heb (Alice en Raven). Helaas zal ik door tijdgebrek de komende jaren niet fokken, maar wie weet wat de toekomst brengt.

In het dagelijks leven ben ik HBO verpleegkundige en werk ik met ouderen met dementie in een kleinschalige setting, waar ik met name nachtdiensten draai. In mijn verleden heb ik ook het diploma Dierkundig Ingenieur behaald (HBO Diermanagement, Van Hall) en ik bezit een tweedegraads bevoegdheid tot docent in het Groene onderwijs (Stoas Hogeschool). Hiernaast heb ik het diploma tot paraveterinair (iets met eeuwige student en zo) en ben ik in het bezit van het diploma vakbekwaam beheerder (Honden- en Katten Besluit) en het diploma K&K-1 (Raad van Beheer). Ik heb ook een K&K-2 cursus gevolgd.

Veel plezier met het bekijken van mijn website. Heeft u vragen, of wilt u meer weten? Neem gerust contact op!

Met vriendelijke groet,

Esther Niemeijer

Recent Posts