Voorstellen

VOORSTELLEN

voorstellenvijftal


Hallo, mijn naam is Esther Niemeijer, geboren in september 1986 (do the math ;-)) en woonachtig in het Friese Leeuwarden. In oktober 2001 kreeg ik (eindelijk, na veel smeken bij mijn moeder) mijn eerste eigen hond, die ik al zo lang wilde. Na heel veel zoekwerk naar het juiste ras viel de keuze op de Labrador Retriever. We gingen voor een zwarte teef, maar het werd uiteindelijk een bruine reu: een grote knuffel genaamd Ninja.

Ninja was een van de liefste en leukste honden ooit. Door Ninja is mijn interesse in allerlei verschillende soorten hondensport gewekt. Met hem heb ik vele cursussen gevolgd, wedstrijden gelopen en diploma’s en prijzen behaald in diverse takken van hondensport. We hebben o.a. GH en G&G gedaan, Rally-O, jachttraining, apporteersport, behendigheid, ringtraining, dogdance en flyball.

Helaas werden er medio 2008 bij Ninja rugproblemen vastgesteld en in 2009 ook nog hartfalen. Sindsdien deed ik geen tot weinig hondensport meer met hem. Hij heeft zich de laatste jaren van zijn leven vermaakt als geweldige huishond en af en toe trainden we wat dogdance en deed ik apporteerspelletjes. We hebben Ninja helaas op 14 juli 2010 in moeten laten slapen.

Toen ik in 2004 een tweede hond erbij zocht, zocht ik naar een wat kleiner, sneller en handzamer hondje, in eerste instantie voor de behendigheid. De Shetland Sheepdog leek voor mij de ideale hond, dit bleek achteraf ook zo te zijn. In januari 2005 was het zover: we konden mijn driekleur reutje Jamie ophalen.

Met Jamie heb ik in zijn eerste jaar wat gehoorzaamheid gedaan en daarna zijn we gestart met de behendigheid. Toen hij 2,5 jaar was zijn we begonnen met het lopen van behendigheidswedstrijden, met prima resultaat. Binnen 10 wedstrijden hebben we de A en de B1 klasse doorlopen en mochten we in de C-medium klasse bij Cynophilia uitkomen. Vanaf 2007 deden we ook (vooral) Dogdance, waaraan we beiden onzettend veel plezier aan beleefden. Jamie werd al snel een heel bekend hondje in de Dogdance sport, niet alleen omdat hij altijd met zoveel enthousiasme zijn routines liep, maar vooral omdat hij dit enthousiasme luidruchtig liet blijken. Iedereen kende de blaffende Jamie, wereldwijd.

Helaas is Jamie er niet meer. Hij kreeg in augustus 2014 (nog geen 10 jaar oud) actute nekpijn. Door middel van een MRI werd een bottumor vastgesteld, die ervoor had gezorgd dat zijn nekwervels in stukken lagen. Er was niks meer aan te doen en Jamie heeft niet meer wakker mogen worden na de MRI… ik mis hem nog elke dag verschrikkelijk.

In januari 2009 werd mijn 3e hondje geboren; een red-merle Australian Shepherd teefje genaamd Jody. Jody is gefokt door mijn tante. Ik heb het nest geboren zien worden en eigenlijk meteen vanaf de geboorte wist ik al welk hondje ik graag wilde hebben. Deze is het ook uiteindelijk geworden; kleine Jody deed haar intrede in ons huis op 8 maart 2009. Met Jody focuste ik me volledig op de Dogdance en het aanleren van trucjes.

Met Jody kwam een droom van mij in vervulling en dat was het fokken van een nestje. In 2011 heb ik mijn kennelnaam “Sheltales” aangevraagd en op 18 januari 2013 heeft Jody haar eerste nest gekregen, 8 prachtige pupjes, waarvan ik kleine Alice aangehouden heb. Alice is een kopie van haar moeder in uiterlijk, helaas iets minder in gedrag. alice is een heel lief maar erg onzeker hondje. Met Alice doe ik ook Dogdance, en daarnaast wat behendigheid en spel en balans.

Jody is helaas op 19 mei 2017 overleden aan de gevolgen van een hersenstam-tumor. Ik ben erg blij dat ik nog “iets” tastbaars van haar heb in Alice…

Omdat Jamie destijds al wat ouder werd heb ik in 2012 een tweede Sheltie erbij genomen; een blue-merle teefje genaamd Yuna is op 15 juni 2012 bij me komen wonen. Met Yuna train ik vooral Dogdance. We focussen ons vooral op enthousiast werken/spelen zonder te blaffen.

Yuna heeft in maart 2015 haar eerste nestje gekregen, waarvan ik kleine Raven gehouden heb, een prachtig driekleur meisje. Met Raven heb ik een puppycursus gevolgd, wat gehoorzaamheid, spel en balans en nu doen we Dogdance.

Over mij: ik ben HBO Verpleegkundige en werk met dementerende ouderen en verstandelijk gehandicapten. In mijn verleden heb ik ook het diploma Dierkundig Ingenieur behaald (HBO Diermanagement, Van Hall) en ik heb een tweedegraads bevoegdheid tot docent in het Groene onderwijs (Stoas Hogeschool). Hiernaast heb ik het diploma tot paraveterinair (iets met eeuwige student enzo). Ik ben in het bezit van het diploma vakbekwaam beheerder (Honden- en Katten Besluit) en het diploma K&K-1 (Raad van Beheer). Ik heb ook een K&K-2 cursus gevolgd. Een echte hondengek.

Mijn honden zijn mijn favoriete tijdsbesteding. Al mijn vrije tijd gaat naar de honden; zij het wandelen, trainen, spelen, Dogdance wedstrijden lopen, organiseren of jureren, workshops volgen, de honden fotograferen, de honden filmen, etc, etc, etc. ‘HOND’ is het thema van mijn leven. Met de honden is de sport nummer 1 Dogdance, zoals hierboven al te lezen is. Dogdance is een sport die ik sinds medio 2007 beoefen. Van december 2010 t/m september 2015 ben ik bestuurslid van de Nederlandse Dog Dance Bond (NDDB) geweest en dit deed ik met veel plezier. Ook jureer ik regelmatig op wedstrijden en organiseer zelf ook wedstrijden, waaronder het Europees Kampioenschap in 2013, met deelnemers uit 16 landen. Ik ben lid van de Nederlandse Sheltie Vereniging en de Australian Shepherd Club Nederland (ASCN).

Heeft u vragen, of wilt u meer weten? Neem gerust contact op!

Met vriendelijke groet,

Esther Niemeijer

Recent Posts