Puppies

PUPPIES

_MGL1837 Mama Jody met zoon Hatter, 2 dagen oud (januari 2013)
Foto: Els Fondse


Pups geboren

Er zijn op dit moment geen pups.


Pups verwacht

Er worden voorlopig geen  pups verwacht. Ook maak ik geen wachtlijst.

Heeft u interesse in een pup? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op. Wanneer u informeert naar een pup, zou u dan zo vriendelijk willen zijn iets over uzelf te vertellen, waarom u graag een Aussie/Sheltie wilt, uw ervaring met honden, etc. Ik besteed veel aandacht aan de opvoeding en de socialisatie van de pups en probeer ze een zo goed mogelijke start in het leven te geven. Het is voor mij heel belangrijk de best mogelijke baasjes voor ze te vinden. Mails bestaande uit enkel ‘wat is de prijs’ of ‘ik wil een blue-merle met blauwe ogen’ worden niet beantwoord.


Visie op fokken en socialisatie

Mijn fokdoel is het fokken van honden die gezond van geest en van lichaam zijn en een uiterlijk hebben dat passend is bij de rasstandaard. Honden, met een stabiel  karakter, die geschikt zijn als (actieve) huis- en werkhond en mogelijk geschikt zijn om mee te showen. Ik fok dan ook slechts met ouderdieren die aan deze eigenschappen voldoen.

Wat betreft socialisatie ben ik van mening dat het goed is om veel met pups en jonge honden te ondernemen, al vanaf jonge leeftijd. In de eerste twee weken worden de pups bij ons dagelijks vastgehouden en geknuffeld, om ze vertrouwd te maken met de geur van mensen. In de weken daarna, wanneer de ogen en oren open gaan, worden de pups geleidelijk aan meer gewend geraakt aan allerlei geluiden, situaties en voorwerpen binnen- en buitenshuis, vreemde mensen, vreemde honden, andere diersoorten, etc. In eerste instantie in de huiskamer en in de tuin, waar we o.a. een ballenbak, tent en tunnel neerzetten, naast een ton aan speeltjes.

Wanneer de pups een week of 5 à 6 zijn gaan we met ze op stap en bezoeken we (bijvoorbeeld) een tuincentrum, kinderboerderij, markt, station, velden in de buurt voor eens een wat langere wandeling, dierenarts, e.d. Ook laat ik de pups wennen aan een bench, autorijden, staan op een tafel, het dragen van een tuigje, borstelen, nagels knippen, e.d. Ik zorg ervoor dat de pups tussendoor meer dan voldoende rust krijgen waardoor ze niet overprikkeld raken.

Ik vind dat je het als fokker verplicht bent om zo goed mogelijk gebruik te maken van de tijd – gemiddeld 8 weken – die je hebt om pups zo goed mogelijk op de wijde wereld voor te bereiden. Uiteraard is het daarna de taak aan de nieuwe baasjes om dit voort te zetten, waardoor de hond uit zal groeien tot een stabiele hond, die open en vrij in het leven staat.

In het fotoalbum hieronder staan een aantal foto’s van socialisatietripjes die we met de nestjes gemaakt hebben:


De aanschaf van een hond

Wanneer u overweegt een hond aan te schaffen is het raadzaam van te voren goed stil te staan bij wat hier allemaal bij komt kijken. Het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG) heeft om deze reden een brochure samengesteld, met alle punten waar u op zou moeten letten. Klik op het plaatje hieronder om de brochure te lezen, of kijk op www.licg.nl.

bannerlicg


Fair Pup

De zogenaamde ‘Fair Pup’ check is een initiatief van de Nederlandse Hondenbescherming. Op de website kunt u middels de Fair Pup check kijken of u een pup koopt bij een goede fokker. Neem deze informatie goed door wanneer u op zoek gaat naar een geschikte fokker. Klik op het plaatje om de website te bezoeken, of kijk op www.fairpup.nl.

fairpup2

Recent Posts