Nieuws 2017/2018

NIEUWS


21 mei 1018

Yuna is geselecteerd als reserve teamlid Freestyle voor het WK Dogdancing dat in juli 2018 plaatsvindt in Ruinerwold, Nederland. Supertrots op haar!

  1. Izzi heeft haar eigen pagina gekregen, ze groeit uit tot een brutaal monstertje ;).

4 maart 2018

Wegens mijn verloving en verhuizing (samenwonen met Chris <3) en het gemis van een PC een heeeele lange tijd niet geupdate. Oeps ;). In het kort de gebeurtenissen van de laatste tijd:

* Op het NK Dogdance in september 2017 startten Alice en Yuna in de Intermediate klasse met nieuwe routines. Beide honden behaalden een mega score en een promotiepunt en ze moeten er nu beide nog maar eentje behalen alvorens ze mogen promoveren naar de Advanced klasse (hoogste klasse, m.u.v. de kampioensklasse). Yuna werd zelfs 4e overall in de Freestyle!

* Op de Halloween wedstrijd in oktober 2017, welke ik zelf ook organiseerde, liepen Alice en Yuna weer super, helaas net geen promotiepunten. Raven startte voor het eerst op een wedstrijd en kreeg in een hele grote Recreatie level 1 klasse de 2e prijs en een promotiepunt!

* Op de Valentijns Dogdance wedstrijd in februari 2018 liepen de dames weer super. Ook nu echter net geen promotiepunten.

* Op de show in Groningen behaalde Raven dit weekend tweemaal een ZG. Op haar pagina staat een mooie nieuwe standfoto; ze is nu bijna 3 jaar en echt volwassen.

* Last but not least: in januari dit jaar is mijn roedel uitgebreid met kleine Izzi. Izzi is een cremekleurige langhaar Chihuahua teef en geboren op 29 oktober 2017. Ze is nu dus ruim 4 maanden oud. Haar stamboom naam is Show Must Go On de Cholamo. Izzi is een lief, ietwat onzeker en heel stout meisje. Ze krijgt binnenkort haar eigen pagina.

22 juni 2017

Op de KCM van de Aussie vereniging werd Alice 1e in de fokkersklasse teven met een Zeer Goed. Sheltales Pinch of Fairy Dust – Bamboe (eigenaar Marijke Niemeijer) – werd 3e in de Open klasse teven met een Zeer Goed. Er werden zeer weinig U-tjes gegeven, dus wij kunnen blij zijn.


9 juni 2017

Mijn hart is gebroken… Mijn lieve gekke Jody… ze is op 19 mei ingeslapen…

In totaal heeft ze nog 5 weken mogen leven sinds de eerste symptomen van de hersentumor. Toen zij op haar laatste dag tegen alles op botste, constant omviel en niet meer overeind kon komen, slaap insulten had en bij vlagen zelfs niet meer bereikbaar was, heb ik besloten haar in te laten slapen. Hartverscheurend, zo’n jonge hond… tot het moment van inslapen heeft ze gelukkig nog lekker gegeten en willen knuffelen… Ik mis haar verschrikkelijk. Het is hier zo leeg in huis…

Dag, mijn liefste Jody… mijn lieverdje… de liefste, de gekste en de braafste hond aller tijden…


16 mei 2017

Puppy Merida is inmiddels verhuisd naar haar nieuwe baasje. Ze komt nog geregeld even langs en ze doet het prima :).

Helaas gaat het met Jody niet zo goed. Ze werd 11 april acuut ziek; had evenwichtsproblemen en een hangend kopje. De klachten verergerden tot uitvalsverschijnselen in haar rechterpoten en een faciale parese rechts. Uit een MRI bleek dat zij een grote cyste in haar hersenstam heeft zitten. Na uitsluiten van parasitaire infecties lijkt dit door een tumor te komen. Ze krijgt prednison en homeopatische ondersteuning, en meer kunnen we niet doen. Op dit moment geniet zij nog van haar leven, ze eet goed en ze kan nog -kort- mee op een wandeling. Mijn lieve Jody… pas 8 jaar oud… al onze plannen mogen niet meer doorgaan… ze zal niet starten op het EK Dogdancing in augustus, ze zal niet eens meer op een wedstrijd kunnen starten… nooit meer Nederlands Kampioen worden… maar ze is MIJN kampioen, en daar gaat het om! We genieten van haar zolang het nog gaat. Foto’s zijn van een week geleden.


29 maart 2017

Op de show in Leiden heeft Jody een 1 Uitmuntend in de Veteranenklasse gekregen.

Met Merida gaat alles nog steeds prima. Inmiddels is ze 3 weken oud en al bijna 1,5 kilo (!)


16 maart 2017

Met Yuna en Merida gaat alles goed. Merida heeft haar geboortegewicht inmiddels verDRIEvoudigd :D.


10 maart 2017

Woensdagochtend 8 maart om 03:00 is Yuna bevallen van 1 driekleur teefje. Moeder en dochter maken het goed :). Haar naam zal worden: Sheltales Always be Brave (nestnaam ‘Merida’).


7 maart 2017

We wachten nog steeds in spanning af tot er pups zijn geboren. Yuna heeft geen haast. Inmiddels zit ze op dag 64. Hopelijk zet de bevalling gauw in.

Op de Dogdance wedstrijd in februari heeft Jody tweemaal een 3e plaats behaald. Zij is hiermee gekwalificeerd voor het OEC team 2017!!


21 februari 2017

Yuna is nu 7 weken drachtig en we beginnen de pup(s) al goed te voelen daarbinnen, zo leuk! Nog 2 weekjes wachten tot de geboorte… spannend! De werpkist en puppyren staan al klaar :).

28 januari was er een Dogdance wedstrijd in Kerkwijk. Jody werd 3e in de Advanced HTM klasse met een mooie score en ze werd 1e in de Advanced Freestyle klasse! Alice heeft een leuke fun routine gelopen. De volgende wedstrijd is as zondag en dan zullen we weten of het Jody gelukt is in een van de OEC (EK) 2017 teams te komen… nog even afwachten dus!


17 januari 2017

Omdat Jody in april 2016 de Kampioenschapsclubmatch van de ASCN gewonnen heeft, werd ze door de Raad van Beheer uitgenodigd om deel te nemen aan de Hond van het Jaar show 2016, die op 15 januari in theater de Flint in Amersfoort georganiseerd werd. Een show op uitnodiging, waar alleen de tophonden van 2016 aan deel mochten nemen (in totaal ongeveer 250 honden). Daar stonden we dan, tussen alle kampioenen… Op een waar podium, inclusief catwalk de zaal in, mocht Jody haar gangwerk laten zien. Ze vloog, en heeft zich, geheel tegen mijn verwachtingen in, weten te selecteren bij de beste 6 honden van Rasgroep 1! Enorm trots op mijn knappe kanjer (inmiddels veteraan, want 12 januari jl. werd ze alweer 8 jaar)!

joduhvhj


5 januari 2017

Een mooi begin van het nieuwe jaar: op 2, 3 en 4 januari is Yuna gedekt door Loek! Kijk op de pup planning pagina voor meer informatie over dit verwachte nest.

dekkingyunaloek

Recent Posts