Nieuws 2015

NIEUWS 2015


21 december 2015

Nieuws van de afgelopen 2 maanden:

Op 31 oktober heb ik een Halloween dogdance wedstrijd georganiseerd in Bant, welke een groot succes was. Met meer dan 60 deelnemers was het de grootste wedstrijd van dit jaar! Uiteraard deed ik zelf ook mee. Yuna startte in de fun klasse en liep heel goed en vrolijk. Alice startte voor het eerst in de Novice Freestyle klasse en behaalde een 2e plaats en ook meteen maar een promotiepunt! Ook startte zij nog in de Trick or Treat klasse, waarin de deelnemers een enge routine moesten laten zien. We liepen op het nummer van Ursula uit de kleine Zeemeermin (Alice als Ariël) en WONNEN de klasse met ruim 15 deelnemers! Ook ontvingen we een extra prijs voor de beste muzikale interpretatie. Wow! Hieronder een foto van de enge deelnemers:

groepsfoto

Op 12 december werd er een dogdance wedstrijd op de Winner in Amsterdam georganiseerd. Yuna en Alice waren weer van de partij. Yuna deed goed haar best, helaas wat communicatiefoutjes en nèt geen promotiepunt (0.2 punt tekort op technische gedeelte). Ze kreeg een 3e plaats. Alice liep de sterren van de hemel en werd 1e met een dikke promotiepunt in dezelfde klasse. Ook liet Alice nog een mooie Kerstroutine zien in de fun klasse. Ondanks het geblaf langs de ring liep ze vol zelfvertrouwen met zwaaiende staart. Trots!

Op 20 december heb ik met Alice en Yuna meegedaan aan een Kerst dogdance wedstrijd in Kerkwijk. Yuna werd 3e in de fun klasse III. En Alice… Alice werd gewoon twee keer 1e! Een keer in de fun klasse II, met een HTM routine, en een keer in de fun klasse II, met een Freestyle routine. Ook kregen we de prijs voor mooiste (Kerst)routine. Wow…! (Portret)foto’s van deze routines volgen nog… hieronder wel een opschep-plaatje ;). Filmpjes komen/staan op Youtube.

opschep

En dan vraag je je af, waarom start Jody niet op al deze wedstrijden? Nou… omdat Jody na langere tijd op rust te hebben gestaan sinds het NK nog steeds af en toe kreupel liep heb ik foto’s laten maken. Daarop bleek dat haar linkerknie nog steeds niet 100% is. Integendeel. De meniscus is beschadigd en Jody heeft een operatie nodig. Deze zal 22 december plaatsvinden. Duimen maar, dat het allemaal goed komt, en ze weer lekker mag dansen. Ik ga ervan uit.

Bij deze wil ik iedereen die ik ken hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar toewensen!

kerstkaart 2015


24 oktober 2015

Vandaag met de kleine Raaf naar de NSV clubmatch geweest, waar ze mocht uitkomen in de puppyklasse (14 teven). Ze showde supergoed, stond als een huis, ook het betasten en tandjes kijken ging prima, alleen haar oortjes hadden niet zoveel zin om te tippen en staken vrolijk recht omhoog :D. Ze kreeg een ‘Belovend’ en een net rapportje. Brave puppy (euh, puber…) 🙂

20151024_131724 20151024_164203 Clipboard24-10


23 oktober 2015

De tijd vliegt en de updates houden het niet bij, sorry 😉

In het weekend van 12/13 september ben ik naar Finland geweest om Dogdance workshops te geven, wat ontzettend leuk was. Ik mocht o.a. het Finse nationale team lesgeven. Daarna ben ik nog twee dagen gebleven om Helsinki te bekijken, een ontzettend mooie stad en omgeving! De foto’s zijn van de trainingshal waar de workshops plaatsvonden, tijdens een wandeling op het eiland / natuurreservaat Suomenlinna, en samen met Shelties Zelda en Sonic van mijn Finse Dogdance-vriendin Sini, in de Finse bossen.

20150912_123820 20150914_163148 20150915_103243

In het weekend van 10/11 oktober was het Nederlands Kampioenschap Dogdancing 2015. Jody, de schat, werd helaas op dag 1 tijdens een routine kreupel, en kon niet meer meedoen… helaas. Vorig jaar nog vice-kampioen HTM èn Freestyle, nu niks… Het was wel even een teleurstelling, maar mijn hond komt op de eerste plaats en ondanks dat ze zondag redelijk liep vond ik niet dat ze kon starten. Yuna liep haar routine redelijk, een tikkie traag, en ontving een 3e plaats in haar klasse, helaas geen promotiepunt. Alice was de ster; ze werd (dik) 1e in haar klasse op dag 1, en werd 2e op dag 2. Op beide dagen ontving ze een promotiepunt en is daarmee gepromoveerd naar de Novice klasse Freestyle. Heel trots op al mijn dames!

Op 17 oktober ben ik Skip (aka Hook) gaan opzoeken (precies 5 mnd oud), wat een mooi mannetje wordt het al!

IMG_2694 IMG_2701

Last but not least, op 14 oktober is kleine Raven geslaagd voor haar A-cursus gehoorzaamheid! Ze behaalde maar liefst 97 van de 100 punten :). Op naar de B!


6 september 2015

Er is weer een hoop gebeurd in de afgelopen tijd :).

Zoals gezegd hebben alle pups het nest verlaten en ze zijn inmiddels alweer 16 weken oud, de tijd vliegt. De stambomen en DNA-bewijzen zijn binnengekomen, en ik ben reeds op bezoek geweest bij 3 van de 4 pups om deze langs te brengen (en ook om ze gewoon weer eens te zien natuurlijk :)). Alleen bij Skip (aka Hook) moet ik nog langs. Met alle pups gaat het heel goed, altijd fijn om te horen! Alle eigenaren verrichten super werk met ze! Wat foto’s:

bootje bootje2
Bamboe / Tinker Bell (16 weken)

jip3 jip4
Jip / Jolly Roger (14,5 week)

sjakie1 sjakie2
Sjakie / Peter Pan (14,5 week)

Ook hebben er wat Dogdance wedstrijden plaatsgevonden:

Op 16 augustus heb ik samen met Nikky Goes een Dogdance wedstrijd georganiseerd in Bant. Uiteraard deed ik zelf ook mee. Jody liep in de HTM en Freestyle Advanced en haalde nette puntjes (rond de 8,5 in beide divisies). Voor haar was het de eerste wedstrijd sinds december vorig jaar, waarna zij haar kruisband inscheurde en op rust moest. Toen haar kruisband weer geheeld was kreeg ze haar nest, dus ook toen geen wedstrijden kunnen doen. Ze deed het zeker niet slecht voor de eerste keer na ruim een half jaar rustpauze! Yuna was wat sloom; ze behaalde wat magere puntjes (7,6 en 7,6) maar wel een 1e plaats in de Novice Freestyle klasse. Alice liep best goed en behaalde een promotiepunt (cijfers 7,7 en 7,8) en een 2e plaats in een grote Beginnersklasse Freestyle. Op naar het NK in oktober!

Op 28, 29 en 30 augustus was ik in Duitsland voor een Dogdance wedstrijd in zeer hoge temperaturen van meer dan 30 graden (…). Jody liep alleen in de fun klassen (2x) en deed het super goed, ze kreeg ook heel mooi commentaar. Yuna wilde helaas niets doen vanwege de hitte, dus hebben we ons teruggetrokken uit de wedstrijd :/. Alice liep wel goed (wel wat sloom vanwege de hitte) en behaalde een gedeelde 2e plaats in een hele grote Beginnersklasse (10 combi’s)! Trots op al mijn meiden! Raven kwam mee als mascotte en heeft zich super goed gedragen, mooi om te zien wat socialisatie kan doen; ze is van niks onder de indruk.

Raven is inmiddels ook alweer bijna een half jaar en dit is hoe ze er nu uitziet; best een knap meisje, nietwaar? Haar tandjes zijn netjes allemaal gewisseld en ze heeft een volledig schaargebit. Ik heb haar ingeschreven voor de Sheltie Kamp. Clubmatch eind oktober, ik ben heel benieuwd hoe ze het daar gaat doen. Niet dat me de kwalificatie wat uitmaakt, want ze is zoiezo de meest geweldige pup ooit, hihi. We gaan gewoon voor de leuk.

Raven stand 6mnd 1


31 juli 2015

Hook heeft in de afgelopen weken een super plekje gevonden, hij is niet meer beschikbaar :). Alle pups hebben inmiddels het nest verlaten. De rust is wedergekeerd… Ik wens alle nieuwe eigenaren ontzettend veel plezier en succes met hun pupje! Binnenkort komen de laatste foto’s op de nestpagina :).


14 juli 2015

Een heleboel nieuwe foto’s van de pups op de Peter Pan nest pagina, van de afgelopen tijd waarin we veel ondernomen hebben. Ook weer videos op mijn Youtube kanaal. Tinker Bell is inmiddels naar haar nieuwe bazinnetje vertrokken, ik wens Marijke alle plezier en succes van de wereld met haar! Tink heet nu Bamboe, naar de wapperende bamboeblaadjes in de wind, helemaal passend bij de kleine wervelwind :). Jolly en Peter Pan zullen binnen 2 weken het nest verlaten. Voor Hook ben ik nog op zoek naar de juiste nieuwe match.

Raven is inmiddels ook alweer ruim 17 weken oud (en 6 kilo en 32,5 cm) en gestart met de Combi A-cursus bij KC Friesland. We zullen in 10 weken tijd veel moeten trainen voor het examen, dat bestaat uit gehoorzaamheidsoefeningen (zit, af, blijf, kom), wat opvoedingszaken (apporteren, spelen, blijven zitten bij een hand geven aan iemand, o.a.) en een aantal sport- en speldingetjes, waaronder beheersing van een aantal behendigheidstoestellen en een kunstje. Nou, dat laatste moet toch geen probleem zijn zou je denken, haha.

raafje


12 juli 2015

Soms lopen dingen niet helemaal zoals je graag hoopt… Puppy Hook zou naar Zweden verhuizen om daar te gaan sporten, showen en mogelijk voor de fok ingezet te gaan worden, maar hij heeft helaas slechts 1 ingedaald balletje en is daarom niet geschikt voor de show/fok. Het balletje kan nog dalen, maar in onderling overleg hebben we toch besloten om voor hem een ander plekje te gaan zoeken, bij iemand die heerlijk met hem actief wil zijn en een maatje voor het leven zoekt, maar niet wil showen of fokken met hem. Hook is knuffelig, wil graag spelen, is heel mensgericht, lekker actief maar niet heel druk, heel stabiel in gedrag en nergens van onder de indruk, altijd vrolijk, apporteert soms al, volgt goed en is zeer leergierig en ontdekkend. Een heerlijk hondje. Op de Peter Pan nest pagina staat meer informatie over hem, het nest, de ouders en hun gezondheidsuitslagen en heel veel foto’s. Filmpjes staan op mijn Youtube kanaal. Hook is vandaag 8 weken oud. Ben je of ken je iemand die interesse heeft in dit lieve mannetje? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op via info@sheltales.nl voor meer informatie en om kennis te komen maken.

z57.JPG z60.JPG

z73.JPG z75.JPG


5 juli 2015

Jolly heeft een superleuk nieuw plekje gevonden; hij is niet meer beschikbaar :). Bedankt iedereen voor de interesse.

Vandaag zijn we met de pups naar Behave hondenschool geweest, voor een uurtje heerlijk spelen, rennen, ontdekken met allerlei speel- en trainingsmateriaal, waaronder balanskussens, tunnels, kattenloopjes, hoepels, speeltjes met geluid, etc. etc. etc. Het was superleuk en de pups waren nergens van onder de indruk :). Foto’s volgen zo snel mogelijk op de Peter Pan nest pagina, ook foto’s van de afgelopen week (ik loop weer wat achter ;)). Filmpjes van de afgelopen week en ook die van vandaag zijn al te vinden op mijn Youtube kanaal, klik op onderstaande knop om naar het kanaal te gaan:

youtubelogo


1 juli 2015

Sheltales Mad as a Hatter – Meeko –  is getest op heupen en ellebogen met als uitslag HD-A en ED VRIJ. Hartstikke mooi!

Nieuwe foto’s van de pups op de Peter Pan nest pagina.


30 juni 2015

Ik kan het nog steeds niet geloven, maar wegens een annulering is dit geweldige mannetje sinds afgelopen weekend weer beschikbaar geworden… voor hem ben ik op zoek naar een Gouden mandje, bij mensen die een maatje voor het leven willen. Ben jij of ken je iemand die op zoek is naar een prachtige red tri Aussie reu, met een lieve, enthousiaste en mensgerichte persoonlijkheid, een easy going, relaxte beer, waar je heerlijk mee zult kunnen werken en mogelijk ook showen, neem gerust contact op voor meer informatie (info@sheltales.nl). Een kennismaking met deze grote teddybeer is uiteraard mogelijk. Jolly is vandaag 6 weken en 2 dagen oud. Op de Peter Pan nest pagina kun je meer foto’s en informatie over het nestje en ouderdieren vinden.

5w47.JPG 5w48.JPG

5w42.JPG 5w46.JPG


26 juni 2015

Nieuwe foto’s van de pups op de Peter Pan nest pagina.


24 juni 2015

Nieuwe foto’s van de pups op de Peter Pan nest pagina.


18 juni 2015

Raven heeft gisteravond de laatste les van haar puppycursus gehad en ze is geslaagd :). Wat ik heel knap vond is dat ze gisteren, eindelijk, na in 4 lessen hopeloze pogingen te hebben gedaan, vol vertrouwen over de kattenloop gelopen is, en niet 1x, nee, wel 10x achter elkaar, haha. Knappe puppy… Nu op naar de Combi-A (gehoorzaamheid en agility) cursus!

pupcursuscertificaatraven

Deze geweldige foto’s van Jabber (Sheltales Beware the Jabberwock, Jody x Rumor) kreeg ik van zijn bazinnetje Lisa. Fotograaf: Magnus Ronding. Wat een prachtige hond is hij geworden!

jabber 2015a

jabber2015b

jabber2015c

jabber2015d


15 juni 2015

Nieuwe foto’s van de pups op de Peter Pan nest pagina.


11 juni 2015

Nieuwe foto’s van de pups op de Peter Pan nest pagina.


7 juni 2015

Nieuwe foto’s van de pups op de Peter Pan nest pagina.


5 juni 2015

Raven is vandaag 12 weken oud. Ze weegt 4,5 kilo (…) en is 29cm hoog. Een fotootje van de mooie dame:

ravenstaand


4 juni 2015

Nieuwe foto’s van de pups op de Peter Pan nest pagina.


3 juni 2015

Een heleboel pagina’s omgezet, de website is alweer bijna klaar…

Met de pups gaat alles prima. Tinker Bell heeft de oogjes geopend, Jolly Roger ook bijna helemaal en de andere reutjes nemen hun tijd nog… daar zijn alleen nog wat kleine hoekjes te zien. Deze foto wilde ik jullie niet onthouden… Lekker samen slapen…

IMG_9872


30 mei 2015

Druk bezig met het omzetten van de oude website naar deze nieuwe Word Press website… het gaat nog wel even duren voordat alle teksten en foto’s omgezet zijn. De pagina’s van de honden en van het Peter Pan nest zijn al wel helemaal klaar en worden wekelijks bijgehouden.


25 mei 2015

Nieuwe foto’s van de pups van Jody en Reave (1 week oud) op de Peter Pan nest pagina.


24 mei 2015

Door alle drukte even geen tijd gehad om up te daten, maar… Jody’s pups zijn geboren! Op deze pagina vind je alle informatie over het nestje, dat uit 4 prachtige pups (3 reutjes, 1 teefje) bestaat.

Ik heb net tevens de achterstallige wekelijkse portretjes van Raven en Snow (week 6 en 7) bijgewerkt en ook wat socialisatiefoto’s geplaatst op de Snow White nestpagina. Snow is inmiddels alweer ruim 2 weken geleden vertrokken naar haar nieuwe baasjes. Het gaat heel goed met haar blijkt uit alle berichten :). Raven is hier gebleven en heeft mijn roedeltje versterkt; het bestaat nu weer uit 4 honden. De eerste lessen v/d puppycursus zitten er alweer op; Raven doet het heel knap, het is een heerlijk meisje! Met de zindelijkheid gaat het ook heel goed, we hebben weinig ongelukjes. Zij heeft nu ook haar eigen pagina. Ik zal hem binnenkort updaten (…). Hier alvast een foto van Raven (10 weken oud):

raven2.jpg


17 april 2015

Nieuwe puppyfoto’s van Raven en Snow, week 4 en 5, op de puppiepagina. Tevens goed nieuws over Jody: ze is drachtig! We hebben 3-4 puppies op de echo gezien, maar misschien zijn het er meer… afwachten dus! Rond 19 mei zullen ze geboren gaan worden, als alles goed gaat.

De echo van Jody


4 april 2015

Er staan nieuwe puppyfoto’s en verhaaltjes op de puppiepagina van het Snow White nest. Alles gaat prima en de pupjes groeien hard…


20 maart 2015

De pupjes van Yuna doen het ontzettend goed. Ze zijn inmiddels alweer een week oud en groeien als kool! Op de Puppies pagina is alle informatie en foto’s van dit nestje te vinden.

En nieuws over Jody: zij is op 17 en 18 maart gedekt door Reave. Nu afwachten of zij drachtig is… :).


15 maart 2015

Op vrijdag 13 maart zijn de puppies van Yuna en Bink geboren! Het zijn twee prachtige driekleur teefjes die het beide prima doen. Ze groeien als kool met ongeveer 30 gram per dag. Yuna is een enorm lieve en zorgzame moeder, ze laat haar tweetal geen moment alleen.
Hierbij een kort verslag van de bevalling:

Donderdagavond rond 18:00 vond ik al dat Yuna wat vreemd deed. Het temperatuur was de hele dag ook al laag, maar dat had ze wel vaker tijdens haar dracht (36,9). ’s Avonds werd ze onrustig, wilde vaker naar buiten dan normaal, ging sleetje rijden, schuren tegen de bank, zomaar blaffen, etc. Rond een uur of 19:00 begon ze ook erg te hijgen en werd wel duidelijk dat de ontsluitingsfase begonnen was. Alles voor de bevalling stond al klaar, dus we hebben rustig afgewacht. Rond 22:00 heb ik wat geprobeerd te slapen, Yuna op bed naast me, maar ze hield me constant wakker. Nadat ze rond 04:00 voor de 2e keer naar buiten wilde en heel onrustig was met nestelen, ging rillen en de buikvorm anders werd (pups aan het indalen), zijn we beneden in de werpkist gaan zitten. Om 05:12 verloor ze haar vruchtwater en begon de bevalling.

De bevalling van de eerste pup duurde lang en ging niet helemaal volgens het boekje. De vruchtblaas werd na een uur met intervallen persen zichtbaar, maar een half uur flink persen daarna was hij er nog niet uit, en toen schoot hij terug… Na voelen in de vulva bleken de vliezen geknapt en lag er een staartpunt en een achterpootje in de vulva, een stuitligging dus, en daar was geen grip op te krijgen. Het pupje lag gelukkig wel met de buik naar beneden en met wat persen zou het wel moeten kunnen komen. Yuna werd echter moe en had nauwelijks weeen meer. Het schoot niet op. Na even gewacht te hebben en met de DA overlegd te hebben, lag er ineens een beentje tot de hak uit, die ik kon vastpakken zodat hij niet terug kon schieten. Mm voor mm kwam na 20 minuten het pupje zover naar buiten dat ik met een wee kon meetrekken. Ze leefde gelukkig nog, en deed het meteen prima. Direct na deze eerste pup kwam ineens nog een driekleur teef, dus ook die snel droog gewreven en aangeleg. Ook deze pup dronk meteen prima.

Ik voelde hierna geen pups meer en Yuna was rustig, dus heb ik de DA gebeld om thuis langs te komen voor een check van Yuna en de pups. Ze was inderdaad klaar. Twee prachtige meisjes…

De namen voor het tweetal zijn wederom geínspireerd door een sprookje, deze keer Snow White. Meisje 1 heet Mirror Mirror on the Wall (nest naam Raven(na)). Meisje 2 heet The Fairest of them All (Snow). Foto’s zullen zo spoedig mogelijk volgen op de puppie pagina :).


12 maart 2015

Alweer een tijd niet geupdate (de website bijwerken is nogal wat werk; ik plaats voornamelijk op Facebook), maar de dekking van Yuna en Bink is 100% geslaagd! Yuna is inmiddels ruim 8 weken drachtig en lekker dik. Naar alle verwachting zullen de pups dit weekend of begin aankomende week geboren gaan worden. Haar buik lijkt goed gevuld te zijn, de pupjes zijn flink beweeglijk, en in gewicht is ze inmiddels al 1.8 kilo aangekomen, en dat voor een teefje van normaal 5.5 kilo! Hieronder een foto van Yuna, een paar dagen geleden genomen:

yunazwanger
En er is nog meer nieuws: Jody is loops geworden en zal naar alle verwachting begin volgende week gedekt gaan worden door Reave (Leading Angel’s Collosseum). Voor meer informatie over dit geplande Aussie nestje, kijk op de pagina ‘puppieplanning’.


14 januari 2015

Yuna is loops geworden op vrijdag 2 januari. Het plan was om met haar naar reutje Favour in Hamburg te reizen, nadat met een bloedtest (progesteronbepaling) het juiste dektijdstip vastgesteld was. Helaas lukte het afnemen van bloed niet goed. De dierenarts had zeer veel moeite met prikken, waardoor Yuna alsmaar meer stress kreeg. Uiteindelijk is het wel gelukt, maar werd het bloed afgekeurd door het lab (…). Aangezien Yuna 5 prikgaten en een hematoom rijker was, en ik haar absoluut niet nog eens wilde laten prikken, heb ik na overleg met alle partijen besloten om niet met Yuna richting Hamburg te reizen zonder een progesteron uitslag, maar om voor een andere reu te kiezen, dichterbij huis. Een reutje uit deels dezelfde lijnen, met een fantastisch karakter, good looks en uiteraard goede gezondheidsuitslagen: ‘Bink’ (Duits Jeugd Kamp. Dawnville Let’s Go Kidding Them).

Afgelopen maandag zijn we voor de eerste keer langsgegaan, en zowaar is een dekking meteen gelukt. Ook dinsdag is Yuna gedekt door Bink. Yuna wist geloof ik vooral de eerste keer niet helemaal wat haar overkwam, maar ze liet zich prima dekken. Vandaag gaan we een laatste keer, en daarna is het afwachten… spannend!
Op de pagina ‘puppieplanning’ is meer te vinden over de combinatie Yuna en Bink.

‘Bink’ (foto: M. Koenen)

bink2

Recent Posts