Nestinformatie Jody/Reave

NESTINFORMATIE
Jody x Reave


Ouderdieren

Foto Jody

Teef: Cookie’s Fortune Cowgirl Pride (‘Jody’). Geb. 12-01-2009. Red-merle, wit en tan. HD-A. ED-vrij. Ogen voorlopig vrij (laatste uitslag 22-08-2014). MDR1 +/+ (genetisch vrij). HSF4 cataract mutatie genetisch vrij. Lange staart. Volledig schaargebit. Kijk hier voor meer informatie en foto’s van Jody.

foto

Reu: Leading Angel’s Colosseum (‘Reave’). Geb. 27-05-2010. Rood, wit en tan. HD-A. ED-vrij. Ogen voorlopig vrij (laatste uitslag 11-02-2015). CEA genetisch vrij. PRA genetisch vrij. HSF4 cataract mutatie genetisch vrij. MDR1 +/- (genetisch drager). Lange staart. Volledig schaargebit. Kijk hier voor meer informatie en foto’s van Reave.


Dit nest wordt gefokt volgens de fokregels van de Australian Shepherd Club Nederland en de Raad van Beheer.

De pups van Jody en Reave zullen genetisch vrij zijn van de HFS4 cataract mutatie, via hun ouders. Tevens zullen zij (mogelijk ook genetisch) vrij zijn van MDR1, CEA en PRA, ook via hun ouders.

De puppies groeien op in onze huiskamer en ik doe mijn best om ze zo goed mogelijk te socialiseren; de pups zullen onder andere wennen aan allerlei geluiden in huis (TV, radio, stofzuigen, vallende voorwerpen, etc.) en buitenshuis (auto’s, fietsbellen, vliegtuigen, vuurwerkgeluiden, etc.), en komen in contact met volwassenen, kinderen, andere honden, katten, knaagdieren, vee, etc. De pups zullen (per auto en/of doggyride) meegenomen worden naar o.a. een school, mijn oma thuis, dierenwinkel, tuincentrum, station, stad en dierenarts. Ze zullen alvast wennen en leren lopen aan een tuigje en er wordt – uiteraard – dagelijks volop mee geknuffeld en gespeeld. Ik laat ze aan zoveel mogelijk dingen wennen binnen de tijd die ik heb, maar wel met mate. Je kunt pups ook overprikkelen en dat doe ik zeker niet.

Hiernaast maak ik vast een begin met lichamelijke verzorging (op een tafel staan, nagels knippen, borstelen en kammen), benchtraining en met de zindelijkheidstraining. De pups zullen worden in principe grootgebracht op vers vlees, maar ik laat ze ook aan ander typen voedsel wennen.

Op de leeftijd van circa 6-7 weken zullen de pups een officiëel ECVO oogonderzoek ondergaan, waarbij ze o.a. nagekeken worden op CEA. Ook zullen de pups nagekeken (geïnventariseerd) worden op uiterlijk en gedrag door de Australian Shepherd Club Nederland.

Ik vind het heel belangrijk dat elke pup bij de voor hem/haar juiste eigenaar en thuissituatie terecht komt. De pups worden daarom niet geplaatst puur op kleur en aftekening. Uiteraard wordt wel een eventuele voorkeur meegenomen, maar een hond met een mooi kleurtje maar met een karakter dat niet in bij de eigenaar en/of diens thuissituatie past is geen wenselijke situatie. Ik behoud te allen tijde het recht om een pup wel of niet te verkopen.

De pups verlaten het nest met een stamboom (FCI), een chip, een Europees dierenpaspoort (entingsboekje), DNA-profiel van de Raad van Beheer, oogonderzoek uitslag, een informatiemap, foto’s en een puppypakket met speeltjes, voer voor de eerste week, snackjes, een nestlapje, etc. De pups worden volgens het standaard dierenarts schema ingeënt (6wk) en vanaf 3 weken elke 2 weken ontwormd (3, 5 en 7wk).

De pups worden verkocht met een koopcontract. Deze is uiteraard van tevoren in te zien op aanvraag.

Ik verwacht dat nakomelingen van deze combinatie een stabiel, vriendelijk, lief, energiek en zelfverzekerd karakter hebben en goed kunnen gaan presteren op het gebied van diverse hondensporten en in de showring. Bedenk wel dat het behalen van goede werk of showresultaten voor een heel groot deel bepaald wordt door een goede socialisatie op jonge leeftijd en door een (lange) consequente, positieve manier van trainen. Aussies zijn niet de meest makkelijke honden in de omgang en hebben de eerste jaren veel (bege)leiding nodig.

Er worden alleen red-tri en/of red-merle puppies verwacht uit deze combinatie, allen met een lange staart.

Heeft u interesse in een pup uit deze combinatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op. Wanneer u informeert naar een pup, zou u dan zo vriendelijk willen zijn iets over uzelf te vertellen, waarom u graag een Aussie wilt, uw ervaring met honden, etc. Ik besteed heel veel aandacht aan de opvoeding en de socialisatie van de pups, ik probeer ze een zo goed mogelijke start in het leven te geven, en het is voor mij heel belangrijk de best mogelijke baasjes voor ze te vinden. Mails bestaande uit enkel ‘wat is de prijs’ of ‘ik wil een blue-merle met blauwe ogen’ worden niet beantwoord

Recent Posts