Sheltie Yuna

YUNA

Baltasound Bubbles in the Wine
(v. Milesend Blackthorn, m. Ranjana Blue vom Ohmtalteufel)

yuna staan

Shetland Sheepdog, teef, geb. 10-04-2012. Blue-merle, wit en tan. Schofthoogte 35 cm. Gewicht 6,7 kg. Vrij van oogafwijkingen m.u.v. CEA (CH) en distichiasis (22-03-2014). HD-A. Volledig schaargebit.


Over Yuna

“Tiny bubbles in the wine, make me feel happy, make me feel fine…”

Een mooiere omschrijving van kleine Yuna is er niet. Yuna is mijn tweede Sheltie, geboren op 10 april 2012 bij Cobie Valkema van de ‘Baltasound’ kennel. Het is een klein druktemakertje, voor de donder niet bang en ontzettend speels. Met Jamie en Jody ging het meteen super samen. Vooral Jody heeft zich in het begin ontfermd tot een echte ‘mama’ voor Yuna.

Ik loop met Yuna dogdance wedstrijden, met mooi resultaat. Wanneer we trainen zijn we – nog steeds – vooral volop aan het spelen, en tussendoor leert ze trucjes. Ze is zo gek als een deur en doet razendsnel haar oefeningen, ze ziet kunstjes doen als spelen met mij en dit hoopte ik ook te bereiken met deze manier van trainen.

Yuna is een enorme knuffel en slaapt het liefst op bed, tegen me aan. Ze is zo lief… Als je Yuna ontmoet, word je verliefd, het kan niet anders. Naar andere honden toe is ze wel pittig, vooral met spelen. Ze doet niet onder voor mijn Aussies.

Omdat ik heel graag een pup van Yuna wilde heb ik besloten een nestje met haar te fokken. Op 13 maart 2015 is haar eerste nestje geboren, twee driekleur teefjes, waarvan ik Raven gehouden heb.


Showresultaten

* NSV kamp. clubmatch / 26-10-2013 / Tussen / G


Werkresultaten

Dogdancing

* Freestyle: Intermediate klasse


Nakomelingen

Snow White nest


Foto’s

Recent Posts