Aussie Alice

ALICE

Sheltales Saviour of Wonderland
(v. Some Kind of Magic’s Dreamdate, m. Cookie’s Fortune Cowgirl Pride)

IMG_4448

Australian Shepherd, teef, geb. 18-01-2013. Red-merle, wit en tan. Schofthoogte 49cm. Gewicht 20kg. HD-A (Norbergwaarde 40). ED vrij. PRA genetisch vrij. CEA genetisch vrij. MDR1 genetisch vrij (via ouders). HSF4 cataract mutatie genetisch vrij (via ouders). Volledig schaargebit. Aangeboren kortstaart (NBT).


Over Alice

Alice is een dochter van Jody, uit Jody’s eerste nest. Ze is hier geboren op 18 januari 2013. De kleine scheet leek qua uiterlijk zoveel op Jody als pup dat ze vrijwel meteen mijn aandacht trok en ik haar niet kon laten gaan… toen zetten er hier dus twee Aussies de boel op stelten.

Alice is een ietwat gecompliceerd maar lief hondje dat je zo om je vinger windt, als je haar eventjes kent. Ze kijkt eerst graag even de kat uit de boom, na wat nare ervaringen op jonge leeftijd waardoor ze erg onzeker geworden is, zowel met mensen als met andere honden. Ben je eenmaal goedgekeurd en vertrouwd? Dan is ze heel enthousiast en doet ze alles voor je. Ze speelt heel graag, kan erg onstuimig zijn, en ze is dol op lekkere voertjes. Ze hing altijd erg aan mama Jody; ze deden heel veel samen. Met training is Alice zeer gemotiveerd en ze leert heel snel. Het werken op zich is al een beloning voor haar. Ze is gek op het doen van trucjes en dogdance, en in 2015 zijn we voor het eerst wedstrijden gaan lopen in deze sport. Inmiddels loopt ze in de hoogste klasse Freestyle, met al 1 promotiepunt om kampioen te worden.

Op shows doet Alice het ook niet verkeerd en behaalt nette resultaten; tot nu toe is ze altijd geplaatst. Voor mij is Alice het ideaalbeeld van een Aussie; moderate in alles, prachtig gebouwd met mooie hoekingen, een fantastische heldere merle kleur met mooie warme tekening en een heel mooi vrouwelijk hoofd. Haar rozenoortjes geven haar een leuke brutale uitdrukking.

Met Alice is en wordt niet gefokt i.v.m. haar onzekere gedrag.


Showresultaten

* ASCN kamp. clubmatch / 22-6-2013 / Baby / 2 VB
* Amsterdam Winner / 13-12-2013 / Jeugd / 3 ZG
* Amsterdam Winner / 15-12-2013 / Jeugd / 3 U
* Kerstshow Wijchen / 21-12-2013 / Jeugd / 4 ZG
* ASCN kamp. clubmatch 2016 / 17-4-2016 / Fokkersklasse / 2 U
* ASCN kamp. Clubmatch 2017 / Fokkersklasse / 1 ZG


Werkresultaten

Gehoorzaamheid

* Combi B-cursus (KC Friesland)
* Spel en Balans cursus (KC Friesland)

Dogdancing

* Freestyle Advanced klasse (NDDB)
* HTM Beginners klasse (NDDB)
* Geselecteerd voor Nederlands Freestyle team WK Dogdancing 2020 (afgelast door Corona pandemie)

Agility

Alleen recreatief

Mantrailing

Alleen recreatief


Recent Posts