Ninja

NINJA

12-08-2001 / 14-07-2010

Superboy Ninja Fan de Dykswal
(v. Fairywood’s Napoleon, m. Sunny Inga of Chairwindermere)

Lieve Ninja

Labrador Retriever, reu (gecastreerd), geb. 12-08-2001. Chocoladebruin, schofthoogte 58cm. HD-A. ED-vrij. Oogafwijkingen voorlopig vrij (09-06-2002).


Over Ninja

Ninja was onze eerste hond. Hij werd geboren op 12 augustus 2001 bij Gonda van der Werff in Surhuisterveen (Friesland) bij kennel Fan de Dykswal. Ninja was een zeer lieve, knuffelige hond en wilde het liefste bij iedereen op schoot zitten, wat door zijn gewicht (ong. 40kg) niet het leukste was, wat je kon bedenken. Het opvallendste aan Ninja waren zijn dubbelgeklapte oortjes en zijn mooie bruine ogen, om verliefd op te worden…

Met Ninja heb ik in zijn jongere jaren redelijk wat op hondensport gebied gedaan, van cursussen gehoorzaamheid en jacht, tot behendigheid, flyball en Dogdance aan toe. Hij heeft een aantal mooie diploma’s en prijzen behaald. Toen er bij Ninja in 2008 rugproblemen vastgesteld zijn, hebben we de hondensport helaas grotendeels op moeten geven. We trainden toen af en toe nog wat Dogdance. Helaas werd er in mei 2009 ook nog ernstig hartfalen (DCM) bij Ninja geconstateerd en sindsdien genoot hij van een leven als huishond, wel met heel veel medicatie. Elke dag maakten we 1 wat langere wandeling waarbij hij graag zwom, hij sprong het liefst in elk water dat we tegenkwamen.

Ninja was erg makkelijk in de omgang, een ideale leerhond. Hij vond alles prima en ging goed om met andere honden, katten, mensen en kinderen. Een superhond. We hoopten nog lang van hem te mogen genieten, maar dat is helaas niet zo gegaan. Tijdens het WK Dogdancing 2010 in Denemarken, waarbij Ninja meeging als mascotte van Jamie en het NL team, ontdekten wij bij hem een tumor onder zijn staart. De tumor groeide hard en de huid ging ook open. We hebben ervoor gekozen om Ninja, ondanks zijn slechte hart, te laten opereren, mede op advies van de dierenarts. De operatie leek geslaagd en Ninja herstelde goed. Echter, een paar dagen later werd hij ziek, heel ziek, at niet meer, braakte al zijn medicatie uit. Binnen een dag werd hij heel slecht, hij liep weer vol vocht, kon niks meer, kroop weg onder de struiken… Hij kwispelde nog toen de dierenarts binnenkwam, maar een paar minuten later lag hij weer heel zwak op de bank. Ninja is in mijn armen bij ons thuis ingeslapen. Hij is nog geen 9 jaar geworden. Een groot verlies, en ik denk nog vaak aan hem…


Showresultaten

Ninja is vier keer geshowd, maar mede door zijn dubbelgevouwen oren heeft hij nooit hoog gescoord (dit is een ernstige rastypische fout). Tot op de dag van de regionale clubmatch van de KC Friesland, waar hij een Uitmuntend als beoordeling kreeg, en vervolgens van de 6 Labradors Beste van het Ras werd (de keurmeester was zijn brilletje vergeten denk ik). Toen zijn we dus maar gestopt op het hoogtepunt!

* KCM NLV 2002 / 9-6-2002 / Jeugd / Goed
* Clubmatch KC Friesland / 10-8-2002 / Jeugd / 1. Beste reu
* Clubmatch NLV 2002 / 15-9-2002 / Jeugd / Goed
* Clubmatc KC Friesland / 6-9-2003 / Open / 1. Uitmuntend / Beste reu / BOB


Werkresultaten

Gehoorzaamheid

* Puppycursus
* Jachtpuppycursus
* Elementaire Gehoorzaamheid A
* Elementaire Gehoorzaamheid B
* Elementaire Gehoorzaamheid C
* Cynophilia GH 1 – maximale score
* Cynophilia GH 2 – maximale score
* Cynophilia G&G-Beginners – 297 van de 320 punten – Uitmuntend

Rally-O

* Rally-O Novice titel
* Rally-O Advanced: 1 kwalificatiepunt

NLV JPC Jachtproeven

* C diploma

FHN Apporteersport

* A diploma
* B diploma

NLV AC Certificaatdagen

* A diploma

Behendigheid

* Puur recreatief gelopen

Flyball

* Puur recreatief gelopen

Dogdancing

* Beginnersklasse Freestyle


Foto’s

Recent Posts