Nest 1: Snow White (verborgen)

SNOW WHITE NEST

twins1


Het nestje van Yuna (Baltasound Bubbles in the Wine) en Bink (Dawnville Let’s go Kidding Them) werd op vrijdag 13 maart 2015 geboren. De bevalling ging niet helemaal volgens het boekje (zie hieronder voor het verslag van de geboorte) maar de driekleur tweeling die geboren werd, deed het meteen heel goed.

Yuna is een super moeder, liet haar pups nauwelijks alleen en verzorgde ze helemaal alleen (nouja, bijna). Het enige dat wij hoefden te doen was de werpkist af en toe schoonmaken, en de pups wegen om te kijken of ze goed aankwamen. En aankomen, dat deden ze. Niet zo gek ook, met maar 2 pupjes en alle tepels voor hen samen…

Aangezien ik mijn vorige nest een sprookjes thema gegeven had, leek het mij leuk dat deze keer weer te doen. Het nest thema werd Snow White en de stamboomnamen, en ook de nestnamen, die ik hanteer om de pups niet teefje 1 en teefje 2 te moeten noemen, passen bij dit thema. Het zijn geworden: Mirror Mirror on the Wall (nestnaam Queen Ravenna, oftewel Raven) en The Fairest of them All (nestnaam Snow White oftewel Snow).

Op deze pagina zijn de wekelijkse foto’s en updates over de twee meiden te vinden, t/m de leeftijd van 8 weken. Ik kon hier helaas niet alle foto’s plaatsen, vanwege de beschikbare webruimte. Op Facebook zijn er veel meer te vinden.

Meer informatie over het nest (o.a. ouderdieren, gezondheid, manier van socialiseren, etc) is te vinden op deze pagina.


Verslag van de geboorte

Donderdagavond rond 18:00 vond ik al dat Yuna wat vreemd deed. Het temperatuur was de hele dag ook al laag, maar dat had ze wel vaker tijdens haar dracht (36,9). ’s Avonds werd ze onrustig, wilde vaker naar buiten dan normaal, ging sleetje rijden, schuren tegen de bank, zomaar blaffen, etc. Rond een uur of 19:00 begon ze ook erg te hijgen en werd wel duidelijk dat de ontsluitingsfase begonnen was. Alles voor de bevalling stond al klaar, dus we hebben rustig afgewacht. Rond 22:00 heb ik wat geprobeerd te slapen, Yuna op bed naast me, maar ze hield me constant wakker. Nadat ze rond 04:00 voor de 2e keer naar buiten wilde en heel onrustig was met nestelen, ging rillen en de buikvorm anders werd (pups aan het indalen), zijn we beneden in de werpkist gaan zitten. Om 05:12 verloor ze haar vruchtwater en begon de bevalling.

De bevalling van de eerste pup duurde lang en ging niet helemaal volgens het boekje. De vruchtblaas werd na een uur met intervallen persen zichtbaar, maar een half uur flink persen daarna was hij er nog niet uit, en toen schoot hij terug… Na voelen in de vulva bleken de vliezen geknapt en lag er een staartpunt en een achterpootje in de vulva, een stuitligging dus, en daar was geen grip op te krijgen. Het pupje lag gelukkig wel met de buik naar beneden en met wat persen zou het wel moeten kunnen komen. Yuna werd echter moe en had nauwelijks weeen meer. Het schoot niet op. Na even gewacht te hebben en met de DA overlegd te hebben, lag er ineens een beentje tot de hak uit, die ik kon vastpakken zodat hij niet terug kon schieten. Mm voor mm kwam na 20 minuten het pupje zover naar buiten dat ik met een wee kon meetrekken. Ze leefde gelukkig nog, en deed het meteen prima. Direct na deze eerste pup kwam ineens nog een driekleur teef, dus ook die snel droog gewreven en aangeleg. Ook deze pup dronk meteen prima.

Ik voelde hierna geen pups meer en Yuna was rustig, dus heb ik de DA gebeld om thuis langs te komen voor een check van Yuna en de pups. Ze was inderdaad klaar. Twee prachtige meisjes…


Filmpjes

Ik heb een aantal filmpjes van de pups gemaakt, enkele ervan staan op mijn Youtube kanaal:

youtubelogo


Foto’s dag 1

Lekker verstopt in mama’s vacht… Yuna vond het nog geen tijd voor individuele portretjes, dus dan maar even een paar foto’s op deze manier. Links Raven, Rechts Snow.


Foto’s dag 2

Een kruik onder het kleedje zorgt ervoor dat Snow en Raven lekker warm liggen en gaan/blijven slapen tijdens de fotoshoot. Yuna bleef ook rustig, dus hierbij de eerste portretjes van de dames: 


Foto’s week 1

Deze week een appel op de achtergrond. De vergiftigde appel is natuurlijk welbekend in het Sneeuwitje verhaal. De pups zijn alweer een week en hebben inmiddels hun geboortegewicht ruimschoots verdubbeld. Het zijn plofshelties…


Foto’s week 2

Deze week zijn de oogjes open gegaan, zo schattig!


Foto’s week 3

Deze week groeien de pupjes zo mogelijk nog harder. Althans, vooral een van hen: Raven. Op de leeftijd van 3 weken weegt zij 1,1 kilo. Snow houdt het op zo’n 900 gram. Zij is duidelijk een stuk kleiner dan haar zus. Het worden inmiddels al echte hondjes… De eerste socialisatiedingetjes zijn al gedaan. Naast een heleboel in de handen houden en knuffelen (vanaf dag 1 al natuurlijk) hebben ze inmiddels kennis gemaakt met de Aussies, met diverse speeltjes, geuren, diverse ondergronden en geluiden. Ze kunnen al flink blaffen en grommen en spelen met elkaar en met Yuna. Zo leuk! Het lopen gaat ook al aardig, al wiebelt het nog wel alle kanten op.


Foto’s week 4

De dames zijn alweer 4 weken, wat vliegt de tijd… ze worden groot, echte hondjes nu! Snow was de afgelopen week wat ziekjes; zij rilde af en toe en kwam niet goed aan. De dierenarts houdt het op een glucose tekort, doordat ze te weinig melk binnenkreeg. Ik heb de pups de afgelopen week daarom elke dag en nacht om de 3 uur bijgevoerd (eerst rijstebloempapje met geitenmelk, en later geitenmelk met vlees) en sindsdien heb ik geen rillen meer waargenomen, gelukkig. Ze groeit nu ook weer als kool! Deze week hebben de pups de vrije toegang gekregen over de hele ren, waar ze dankbaar gebruik van maken, ze spelen naar hartelust. Ook is er veel bezoek langs geweest en hebben ze kennis gemaakt met de stofzuiger en andere geluiden binnenshuis (tv, vallende dingen, blaffende Aussies, etc.).


Foto’s week 5

De afgelopen week zijn de dames voor het eerst buiten geweest. Snow vond het meteen erg leuk, Raven vond het wat spannend maar al gauw speelden ze naar hartelust, ook met de Aussies erbij. Ze gaan nu elke dag een paar keer naar buiten, en als het koud is mogen ze in de huiskamer spelen, nadat ze eerst geplast hebben in de ren. Het worden echte dametjes. Inmiddels weegt Raven zo’n 1,7 kilo en Snow 1,3 kilo. Binnenkort gaan we er eens met de doggyride op uit…


Foto’s week 6

We zijn volop aan het socialiseren (voor wat foto’s van dingen die we o.a. gedaan hebben, scroll naar beneden) en met 6 weken hebben de pupjes ook hun eerste vaccinatie gehad. De pups zijn tevens gechipt en er is DNA bij de afgenomen door de chipper van de Raad van Beheer.


Foto’s week 7

Nog steeds druk aan het socialiseren¬†en aan het genieten van de laatste weekjes met beide pups. Raven zal hier blijven, maar Snow vertrekt binnenkort naar haar nieuwe baasjes… dat zal een moeilijke dag worden, maar ook wel weer fijn, omdat ik weet dat ze een super plekje gevonden heeft! Toen de pups 7 weken oud waren hebben ze een fotoshoot gehad van een super fotograve: Nikita de Jong. Hieronder een viertal foto’s. De rest staat op Facebook… Dit is meteen dus het laatste portretje van Snow… :’).


Foto’s van het socialiseren en overige dingen

Hieronder nog wat overige foto’s, o.a. van de dingen die we gedaan hebben ter socialisatie.

Recent Posts