Nest 2: Peter Pan (verborgen)

PETER PAN NEST

pupsjody1


Het nestje van Jody (Cookie’s Fortune Cowgirl Pride) en Reave (Leading Angel’s Colosseum) is op zondag 17 mei 2015 geboren. Zie hieronder voor het verslag van de geboorte. Alle pups deden het meteen prima, en doen dat nog steeds. Ze groeien als kool en eentje heeft met 12 dagen zijn geboortegewicht zelfs verdrievoudigd, haha.

Jody is weer een super moeder die haar pups nauwelijks alleen laat. De andere honden zijn niet welkom en ze is constant bezig de pups te verzorgen. Wij hoeven bijna niks te doen.

Het nest thema van dit nest is weer een fantasy thema, en wel ‘Peter Pan’. De reuen gaan heten: Sheltales Never Grow Up (Peter Pan), Second Star to the Right (Jolly Roger) en Walk the Plank (James Hook). Het teefje heet Sheltales Pinch of Fairy Dust (Tinker Bell).

Op deze pagina komen de wekelijkse foto’s en updates over de pups, t/m de leeftijd van 8 weken. ik probeer zo vaak mogelijk up te daten, maar het ontbreekt me soms wat aan tijd. Ook kan ik hier niet alle foto’s plaatsen, vanwege de beschikbare webruimte. Op Facebook zijn er veel meer te vinden.

Meer informatie over het nest (o.a. ouderdieren, gezondheid, manier van socialiseren, etc) is te vinden op deze pagina.


Verslag van de geboorte

Vrijdagavond werd Jody al wat onrustig, maar na een hele onrustige avond en nacht was er nog geen teken dat de geboorte vlot zou gaan beginnen. Haar temperatuur was wel heel laag. Zaterdag overdag lag Jody hijgend en gravend in de werpkist. De temperatuur steeg weer dus ik week niet van haar zijde; de bevalling zou nu toch wel vlot inzetten… maar nee hoor, geen pups zaterdag ;). Zaterdagnacht was ze weer heel onrustig en uiteindelijk rond 5:30 begon Jody dan eindelijk met persen. Ik heb geen vruchtwater gezien, maar al gauw was daar wel de eerste vruchtblaas met pup. Ze heeft er lang op moeten werken en uiteindelijk brak de blaas. De pup lag met de kop naar voren en zat vast, omdat de voorpoten naar achteren lagen i.p.v. naar voren. Met enige hulp is deze pup, een hele grote red-merle reu (485 gram), toch vrij vlot geboren. Hij had het even moeilijk tijdens de geboorte maar binnen een paar seconden piepte hij en wilde meteen drinken.

De tweede pup, een red-tri reu met brede bles, kwam 45 minuten daarna, heel vlot. Deze pup woog 443 gram. De derde pup, ook een red-tri, kwam weer 45 minuten later, ook vlot. Hij woog 444 gram. Jody nam hierna een pauze, maar na een uur of 2 werd er nog een vierde pup geboren, een prachtig red-merle teefje (375 gram). Hierna was de bevalling afgelopen. Een klein nestje, maar wel allemaal prachtig mooie pups!


Filmpjes

Ik heb een aantal filmpjes van de pups gemaakt, kijk hiervoor op mijn Youtube kanaal (klik op de knop hieronder).

youtubelogo


Foto’s dag 1

Met de warmte van een kruik onder het kleedje hebben we heel snel wat foto’s gemaakt. Jody was het er niet helemaal mee eens, maar vond het uiteindelijk toch goed.


Foto’s week 1

De pupjes zijn nu een week oud. Meer dan wat vasthouden, knuffelen en foto’s maken kunnen we nog niet doen… ik kan niet wachten tot ze wat groter zijn en we weer lekker actief bezig kunnen zijn :). De pups groeien geweldig hard (alle reuen zijn al boven de kilo) en hebben hierdoor wat last gehad van darmkrampjes, maar verder gaat het super!


Foto’s week 2

De pupjes zijn nu 2 weken oud en Tinker Bell blijkt met alles haantje de voorste; niet alleen liep zij als eerste, net 9 dagen oud, maar nu heeft ze ook als eerste haar oogjes (half) open. De reuen nemen de tijd… We knuffelen elke dag en de meeste pups lijken daar al van te genieten, als hun buikje lekker vol zit dan blijven ze heerlijk liggen en sabbelen mijn gezicht en handen af, hihi. Zo leuk!


Foto’s 2,5 week

De oogjes zijn nu allemaal geopend en vandaag heeft een van de aanstaande pup kopers deze prachtige foto’s voor me gemaakt; ik ben er erg blij mee! De pups lopen inmiddels een stuk beter en binnenkort mogen ze de ren in… dan wordt het pas echt leuk!

Foto’s: Marijke Niemeijer


Foto’s week 3

En toen waren ze alweer 3 weken… De werpkist is er inmiddels uit, de pups lopen nu lekker los door de ren, waar ze alle ruimte hebben. Ze snuffelen en bijten al eens voorzichtig in wat speeltjes (en in elkaar). Het worden al echte hondjes!


Foto’s 3,5 week

Wat zijn ze schattig… naast het dagelijks vele knuffelen, optillen, kietelen, knuffelen, knuffelen en nog eens knuffelen gaan we langzaam aan beginnen met wat meer socialisatie dingetjes; diverse speeltjes in de ren, een omgekeerde doos waar ze onder kunnen, een tunneltje, allerlei geluiden, een keertje naar buiten, etc. En uiteraard komen er een aantal keer per week mensen op bezoek; dat vinden ze al best gezellig! Ook vandaag was er weer bezoek, en deze foto’s heb ik dan ook niet zelf gemaakt, dus met grote dank aan Marijke Niemeijer en Diane Huismans!


Foto’s week 4

De portretjes komen er nog aan, druk druk druk, maar hierbij alvast wat foto’s van de pups, gemaakt toen ze voor het eerst buiten mochten spelen, afgelopen vrijdag. Ze vonden het wel wat geloof ik! De tuin wordt weer omgebouwd tot puppy speelpaleis…

En hierbij dan de portretjes!


Foto’s week 5

De portretjes van deze week, en ook nog wat buiten-speel foto’s! De pups gaan nu elke dag een keer of 4-5 naar buiten om te spelen met al dat daar voor ze klaar ligt aan ballenbakken, kruip- en sluiptoestellen, tunnel, speelgoed, etc. Deze week gaan we voor het eerst met ze op stap.

De buiten-speel foto’s:


Foto’s 5,5 week

We zijn voor het eerst met de pupjes op stap geweest, met de auto naar een veldje hier in de buurt, waar ze samen met Jody een half uurtje kunnen hebben rennen en spelen, hierbij wat foto’s (ook nog wat bij ons thuis genomen):


Foto’s 6 weken

Oeps! Ik ben de portretjes helemaal vergeten, maar ze komen er nog aan. Hierbij wel wat andere foto’s. We zijn met de pups naar de Intratuin geweest, dus voor de tweede keer in de auto. Eenmaal in het tuincentrum hebben ze in de Doggyride gezeten, dat vonden ze wel grappig. We hebben plantjes gekeken, en konijntjes/cavia’s. Ook zijn we afgelopen week nog een keer naar het veld gereden, waar ze lekker konden ‘(r)aussen’, ditmaal zonder Jody. Ook zijn ze inmiddels gechipt en gevaccineerd en er is DNA afgenomen middels een swap van het mondslijmvlies. Morgen (donderdag) gaan we met ze naar Ommen voor het oogonderzoek. Het is deze week heel warm, dus we kunnen alleen ’s ochtends en ’s avonds echt dingen ondernemen, verder spelen de pups in de tuin, waar we parasols neergezet hebben en de tegels geregeld natspuiten. Er staat ook een zwembadje dus tijd voor waterplezier! De gewichten van de pups zijn inmiddels: Tink 4.5 kilo, Hook 4.8 kilo, Jolly 5.2 kilo en Peter Pannekoek… tromgeroffel… 5.7 kilo! Toe maar… haha.


Foto’s 6,5 week

Het is heet, heel heet… maar toch kunnen we op koelere momenten leuke dingen doen :). Woensdagavond zijn we met de pups naar mijn oma geweest, op visite. Ze vonden het heel gezellig, wat ook wel blijkt uit onderstaande foto’s.

Deze week zijn we ook voor het oogonderzoek naar Ommen geweest. Uit het onderzoek bleek dat alle pups vrij zijn van oogafwijkingen, hartstikke mooi :). Ze waren heel braaf tijdens de lange rit in de auto (steeds, eigenlijk) waar we onder de kleedjes koelelementen hadden gestopt, naast het aanzetten van de airco, om ze een beetje koel te houden. Ze lieten alles gemakkelijk toe, heerlijk brave pupsels!

Hierbij nog de portretjes van de pups met 6 weken (nouja, met 6,5 week):

En hier de overige foto’s van de afgelopen week:


Foto’s 7 weken

Na de afgelopen week met zeer hoge temperaturen, en vooral veel waterplezier thuis in huis en in de tuin, zijn we vandaag (5 juli, pups precies 7 weken oud) met de pups op stap geweest naar Behave hondenschool, voor een puppy speel parcours. Ze waren nergens van onder de indruk en hebben heerlijk gespeeld, gerend, ontdekt. Filmpjes staan op Youtube!

Hierbij de foto’s van het puppy speelparcours:


Foto’s 7,5 week

Deze week zijn we met de pups twee keer op stap geweest, eerst naar een boerderij van een van de pupkopers, dat vonden ze machtig, heerlijk rondrennen over de grote weides. Ook hebben ze daar kennis gemaakt met kippen en met vreemde honden, en wel twee Shelties. Ging prima. Ook zijn we naar de kinderboerderij geweest met een aantal pupkopers. De pups hebben hier van alles gezien en gehoord, van gillende kinderen tot balkende ezels, geiten, een paard, een varken, kippen en konijnen. Alle kinderen wilden ze aaien en dit vonden ze prima. Ook hebben ze aan een tuigje meegelopen op het speelveld. Ze waren weer van niks onder de indruk en hebben het heel leuk gehad, en wij ook. De dag erna hebben we een fotoshoot met de pups gedaan, hiervan zullen de foto’s spoedig volgen… Ook hebben de pups deze week kennis gemaakt met bellenblaas bubbels, dat vonden ze wel grappig, en mochten ze aan een koeienhuid sjorren/eten, maar hier snapten ze niks van :). Er is iemand van de ASCN gekomen om de pups te inventariseren en dit hebben ze ook maar weer mooi doorstaan, van top tot teen bekeken op de tafel, knappe pups! Foto’s van dit alles staan hieronder. Op Youtube staan weer een heleboel filmpjes.

De kinderboerderij:

Overige foto’s:

Foto shoot:


Foto’s 8 weken

Tinker Bell heeft op het moment van schrijven het nest verlaten, zij heet nu Bamboe. Ik wens haar nieuwe bazinnetje Marijke enorm veel succes en plezier met de kleine meid! Met de andere pups gaan wij lekker door met socialiseren totdat zij ook naar hun nieuwe baasjes vertrekken. We nemen ze mee voor wandelingetjes aan een tuigje, individuele tripjes in de auto en naar buiten en ze worden nog steeds doodgeknuffeld door ons en de visite. Ze vinden het te gek als er bezoek komt en op mijn moeders verjaardagsfeestje(s) hebben ze zich dus enorm vermaakt met alle kinderen en volwassenen die langs kwamen. Hieronder staan wat foto’s van mijn broer, die dacht dat het leuk was om op de grond te gaan liggen tussen de Aussie pups, hahaha.

Ook hebben we een paar langere wandelingen gemaakt, met de drie jongens tegelijk, hieronder wat foto’s:

 

Recent Posts