Nest 1: Alice in Wonderland (verborgen)

ALICE IN WONDERLAND NEST

suckling


Het nest van Jody (Cookie’s Fortune Cowgirl Pride) en Rumor (Some Kind of Magic’s Dreamdate) werd op 18 januari 2013 geboren. Na een probleemloze bevalling zijn er uiteindelijk 9 pups ter wereld gekomen. Helaas werd er 1 pupje dood geboren, maar de overige 8 pups en hun moeder deden het meteen prima, Jody alsof ze nooit anders gewend was…

Jody was een zeer zorgzame moeder en regelde eigenlijk alles zelf wat betreft de verzorging van de pups. Heel bijzonder om te zien; het was tenslotte voor haar het eerste nest. Er zijn 4 reuen (een red-merle en drie red-tri) en 4 teven (ook een red-merle en drie red tri) geboren, allen met een zeer mooie tekening.

Voor de stamboomnamen van de pups heb ik het thema ‘Alice in Wonderland’ gekozen, omdat ik erg van sprookjes en fantasy-verhalen hou. Alle pups hebben ook een nestnaam gekregen, omdat ik ze niet ‘puppy 1, 2, 3’ etcetera wil blijven noemen. De nieuwe eigenaren mochten uiteraard hun pup zelf een roepnaam geven, wat de meeste ook gedaan hebben, maar de eerstkomende 8 weken heetten de puppies als volgt (stamboom + nestnaam):

Red-merle reu: Sheltales mad as a Hatter – Hatter
Red-tri reu 1: Sheltales March of the Cards – Card
Red-tri reu 2: Sheltales Beware the Jabberwock – Jabber
Red-tri reu 3: Sheltales We are all Mad Here – Chess

Red-merle teef: Sheltales Saviour of Wonderland – Alice
Red-tri teef 1: Sheltales Queen of Hearts – Queeny
Red-tri teef 2: Sheltales Painting the Roses Red – Rosie
Red-tri teef 3: Sheltales Down the Rabbit Hole – Tumble

Meer informatie over dit nest (o.a. ouderdieren, gezondheid, manier van socialiseren, etc) is te vinden op deze pagina.

Hieronder staan alle (portret)foto’s van de pups die we wekelijks gemaakt hebben, je ziet ze zo goed groeien.

Ik heb mijn best gedaan de puppies zo goed mogelijk te socialiseren, binnen de 8 weken die ik met ze had. We hebben een hoop dingen gedaan, maar uiteraard wel met mate om de pups niet (geestelijk) te overbelasten. Helemaal onderaan staan wat foto’s van enkele dingen die we gedaan hebben.


Filmpjes

Ik heb veel filmpjes van het nest gemaakt; deze zijn te vinden op mijn Youtube kanaal:

youtubelogo


Foto’s dag 1


Foto’s dag 2

Deze prachtige foto’s zijn gemaakt door mijn tante (tevens de fokster van Jody) Els Fondse.


Foto’s week 1

In de afgelopen week zijn de pupjes enorm gegroeid. Jody geeft blijkbaar slagroom… Ze doen niks anders dan slapen, eten, slapen, eten, de hele dag door. Jody neemt nu wel geregeld even wat afstand, en gaat ook weer mee op de lange wandeling. De pups zijn dan een uurtje of anderhalf alleen, net na het voeden, en dat gaat prima. Hieronder wat foto’s van de pups, 1 week oud. Helaas wat minder kwaliteit dan de vorige keer, haha.


Foto’s week 2

In de afgelopen week zijn de pupjes weer erg gegroeid, alle pups hebben hun geboortegewicht verdubbeld. Ze gaan nu wat meer op hun voetjes lopen i.p.v. te kruipen. Sommige pups hebben hun oogjes al geopend, maar nog niet allemaal. Er wordt hier volop geknuffeld. Ook de Shelties mogen wat dichterbij komen van Jody, vooral Yuna. Jamie alleen op een afstandje.


Foto’s week 3

De oogjes van de pups zijn nu allemaal open en ze kijken je ook echt aan, zo schattig! De pups zijn steeds langer wakker en lopen ook meer. Binnenkort wordt het tijd om de puppyren te plaatsen. Ze hebben nu ook meer interactie met elkaar en met Jody. Ook Yuna mag nu de werpkist in en helpt de pupjes te verzorgen, wat de pups erg interessant vinden (nog meer melk…?). Deze week zijn de pups voor het eerst ontwormd en heb ik de nageltjes geknipt. Komende week begin ik met bijvoeren. Je ziet  al behoorlijk wat verschil in gedrag; er zijn wat rustiger types en wat actievere types. We genieten volop van dit prachtige achttal!


Foto’s week 4

Ze worden steeds leuker… gaan steeds meer lopen, grommen, blaffen, spelen, knuffelen… het worden echte hondjes. De karaktertjes ontwikkelen zich iedere dag. De pups hebben hun eerste vleesmaaltijd erop zitten en dat vonden ze heerlijk. Ze snapten al heel snel dat het papje dat voor ze stond eetbaar was. Ik laat ze aan zoveel mogelijk vleessoorten wennen, en ook aan brokjes en hard voedsel, zodat ze later alles willen eten. De puppyren is inmiddels geplaatst en de pups maken hier volop gebruik van. Ze slapen in de werpkist, en lopen naar de kranten om zich te ontlasten. Wanneer het wat warmer wordt, kunnen ze ook naar buiten, mee op stap. We zijn ook nu al volop aan het socialiseren met diverse ondergronden, mensen en kinderen, onze katten, divers speelgoed, geluiden, stofzuiger, etc. We knuffelen elke dag volop en de pups genieten hier van.


Foto’s 4,5 week


Foto’s week 5

De pups zijn alweer 5 weken en ze spelen wat af in de ren en buiten. We gaan soms even met de doggyride op stap en dan zien ze van alles. Deze week gaan ze ook voor het eerst in de auto. De pups hebben al een paar keer op de trimtafel gestaan, zijn geborsteld, leren omgaan met vreemde objecten. Het zijn allemaal vrolijke, vrije pupjes met zachte tot pittige karaktertjes. De werpkist heeft plaats gemaakt voor een bench, zodat ze daar al vast aan kunnen wennen als slaapplek. Ze krijgen nu 3x daags vlees en voor de rest drinken ze nog bij Jody. Ze komen behoorlijk aan in gewicht…


Foto’s week 6

6 weken alweer… te tijd vliegt. De pups spelen elke dag minstens een uur buiten. Langer kan niet, vanwege het koude weer. Ook gaan we daarom vaak met de doggyride op stap; zien en horen ze een hoop, maar is het lekker warm. We hebben twee ritjes met de auto gemaakt en zijn met zijn allen naar het park geweest, een hele belevenis. De pups hebben kennis gemaakt met mijn dogdance/verkleed kast (ik kon heerlijk uit mijn dak gaan, haha). Ook hebben ze hun eerste vaccinatie gehad. Alle pups waren goedgekeurd ;). Ze eten nu 4 maaltijden per dag en een toetje van Jody.


Foto’s week 7

De pups worden nu echte monstertjes… We moeten veel met ze doen, anders eten ze elkaar op, haha. Deze week hebben we weer een boel dingen gedaan: wandelen in een vreemde omgeving, naar de markt, een paar uurtjes in een puppy speel paradijs. Kortom: weer veel ervaringen opgedaan. De meeste pups zijn niet snel onder de indruk. Ook gaat natuurlijk het puppybezoek door en de pups worden zo ongeveer doodgeknuffeld, wat ze heerlijk vinden, al die aandacht. De pups hebben een puppy gedragstest ondergaan met mooi resultaat. Over een weekje mogen ze het nest verlaten… De pups zijn gechipt en morgen gaan we naar het oogonderzoek vij dr. Gutteling in Sneek, weer een hele belevenis.


Foto’s week 8

De pupjes zijn op het moment van schrijven 8 weken oud en inmiddels hebben 5 pupjes het nest verlaten (Tumble, Queeny, Chess, Rosie en Hatter), as dinsdag vertrekt Card en dan zijn Alice, die hier blijft, en Jabber nog over. Jabber vertrekt op 9,5 week naar Zweden. De afgelopen week zijn we met de pups naar een school geweest (dierverzorging) en hebben de pups allerlei dieren gezien. Ze hebben leren wennen aan een tuigje en hebben allemaal veel individuele aandacht gekregen. Nu komt de tijd van afscheid nemen… ik heb veel vertrouwen in alle nieuwe baasjes en verwacht dat het de pups aan niks zal ontbreken en dat zij heerlijk vrij in het leven zullen staan. Succes puppies, en succes baasjes!


Overige foto’s

Hieronder nog een ‘paar’ foto’s van dingetjes die we met de pups hebben ondernomen qua socialisatie, en wat overige foto’s. Geniet ervan!

Recent Posts