Demonstratie, les of workshop

DEMONSTRATIES, WORKSHOPS EN LESSEN

demokliniek1.jpg


Demonstraties

Dogdance kan prachtig zijn en een waar genot om naar te kijken. Het is ontzettend divers, dit geldt zowel voor de trucs die de honden laten zien als de muziek waarop gedanst wordt, het kostuum, attributen die gebruikt kunnen worden om de hond trucs mee te laten uitvoeren, enzovoort.

Geregeld geef ik demonstraties Dogdance met één of meerdere van mijn honden, op diverse evenementen, openingen, feesten en partijen, bejaardentehuizen, scholen, etcetera. Een demonstratie kan geheel aangepast worden aan uw wensen (bijvoorbeeld muziekkeuze), varieren in lengte, het gebruik van één hond of meerdere honden, en kan eventueel gekoppeld worden een een (mini)workshop waarin het publiek met hun eigen hond aan de slag gaat.

Tijdens een demonstratie is het voor mij mogelijk om – naast een of enkele routines op muziek – een korte uitleg te geven over de sport Dogdance, uitleg te geven over trainingsmethoden, voorbeelden van losse trucs te laten zien, etcetera.


Workshops

Naast demonstraties geef ik workshops en privélessen Dogdance (Freestyle en Heelwork to Music), voor beginners tot gevorderde wedstrijdlopers. Een workshop kan aangepast worden aan uw wensen en duren van 1 uur tot een of zelfs meerdere dagen. Voorbeelden van onderwerpen die in een workshop behandeld kunnen worden zijn:

– Aandacht
– Motivatie
– Aanleren van een oefening
– Heelwork to Music (posities, tempowisselingen, etc.)
– Freestyle (trucs, afstandswerk, levels, moeilijkheidsgraad, etc.)
– Overgangen en oefeningen combineren
– Muziekkeuze en muzikale interpretatie
– Werken met attributen
– Innovatief zijn
– Het maken van een choreografie
– Ringgebruik en ‘ring presence’
– Blaffen
– Omgaan met stress (handler)
– Wedstrijdvoorbereiding

Naast een gedeelte van de workshop dat uit presentatie bestaat is het mijn bedoeling om handlers en honden vooral zelf aan het werk te zetten. De workshops zijn geschikt voor zowel beginnende handlers als ervaren handlers; de oefeningen worden afgestemd op de handlers/honden. Een privéles aanvragen is ook mogelijk, daarin kan specifiek een bepaald probleem of aan te leren oefening behandeld worden (zie hieronder).

Ik geef workshops in het Nederlands of in het Engels.


Privélessen

Ondervindt u problemen in de training van uw hond, of wilt u graag weten hoe u een bepaalde truc / heelwork positie zou kunnen aanleren? Dan is een privéles iets voor u. Bij een privéles komt u zelf met een leervraag. Een privéles kan duren zo lang als u zelf wilt, uiteraard in overleg en mede afhankelijk van uw hond(en). U kunt ook met meerdere personen een les (of les dag) aanvragen, waarin een aantal oefeningen met meerdere personen tegelijk behandeld kunnen worden. Er is heel veel mogelijk, neem gerust contact op!


Meer informatie?

Demonstraties, workshops en lessen kunnen plaatsvinden op lokatie door heel Nederland maar ook daarbuiten. Geregeld ben ik in het buitenland te vinden voor workshops (eventueel in combinatie met jureren van wedstrijden). Voor meer informatie over de mogelijkheden en/of een prijsopgave voor een demonstratie, privéles of workshop, neem gerust vrijblijvend contact op! Een impressie:

 

Recent Posts